Milieu en Gezondheid op school

Er zijn verschillende motieven en prikkels nodig om kinderen, ouders,... aan te zetten tot het zetten van een betere voetafdruk. Daarom is onze school bezig met diverse initiatieven zoals;
 
* Afval verminderen: koekjes zonder papier in een koekjesdoos - boterhammen in een brooddoos (zonder folie).
 We stimuleren de kinderen om fruit te eten.
 
 
 
 

* Water drinken: iedereen die onze waterafspraken naleeft krijgt een gratis drinkfles!
 
  
 * Verkeer op en naar school:
    - Jaarlijks houden we verkeersweken met "Sam de verkeersslang" en "Zeppe en Zikki".
 
 
 
    - Ook houden we autoloze dagen.
    - Er werden extra fietsenrekken aangekocht en gezorgd voor een afdak.
    - Stickeractie 2015: Draag een fluovestje (op de fluodag werden er gratis uitgedeeld) en zet je helm op, dan krijg je stickers op je persoonlijke stickerkaart en heb je recht op gratis toegang aan het Serpentarium en/of de dierentuin.
 
 
   
    - In het 6e leerjaar kunnen de leerlingen een fietsbrevet halen.
 
Deze inspanningen werden beloond met onderstaande medailles:
 
 
      
 
 
 
* Onze school doet jaarlijks mee aan de "dikketruiendag" = aandacht voor het probleem: de opwarming van de aarde! We zetten die dag de verwarming enkele graden lager en trekken daarom een extra pul aan.
 
 
   
 
* Natuur op school: we onderhouden onze moestuin, zo kunnen we regelmatig iets lekkers eten uit eigen tuin! We bieden in de winter de vogels wat extra eten aan.
We houden uitstappen naar het park, het bos, boerderij, dierentuin,... en natuurlijk komt er veel fauna en flora "leerstof" aan bod in de klas en dit zowel bij de kleuters als de leerlingen.


 
 
 
 
 
 
 * Gezonde lucht: we verluchten regelmatig onze lokalen. Hiervoor werd een CO² meter aangekocht, zo kunnen we de kwaliteit van onze klaslucht meten.