DAGINDELING BASISONDERWIJS

Voorbeeld van een dagverloop in de kleuterklas:
 
 
Zowel bij kringactiviteiten als bij activiteiten in de hoeken, werken we aan de DOELSTELLINGEN van het GO!
- Nederlands (luisteren, spreken, lezen, schrijven, taalbeschouwing)
- Wiskunde (ruimte, meten, getallen)
- Wereldoriƫntatie (natuur, techniek, ruimte, tijd, mens & maatschappij)
- Muzische Vorming (beeld, muziek, drama, beweging)
- Lichamelijke Opvoeding (motorische competenties, gezonde & veilige levensstijl)
De uitwerking van deze leergebieden doen we adhv thema-uitwerkingen. Het invullen van onze thema's kan datumgebonden zijn (Dierendag, Carnaval, Moederdag, Lente, Eindejaar,...) of worden opgesteld naar de belevingswereld/interesses van de kleuters (thema dino's, piraten, prinsessen,..). Ze kunnen ook noodzakelijk zijn naar de opvoeding van onze kinderen (thema gezonde voeding, verkeer, lichaam, afspraken en respect,...). Deze thema's variĆ«ren van schooljaar tot schooljaar, alsook hun inhoud en niveau worden telkens herbekeken.
 
 
Voorbeeld van een dagverloop van het 1e tot 6e leerjaar:
De invulling van het uurrooster is afhankelijk van leerjaar tot leerjaar en van de jaargebonden lesboeken. In het weekrooster is er ook ruimte voorzien voor hoekenwerk.
 

Hierbij komen natuurlijk ook toneelvoorstellingen, bezoek aan een bibliotheek, museumbezoeken, uitstap naar een bezienswaardigheid, schoolreis, sportdagen, meerdaagse uitstappen en zoveel meer!
 
Kortom, een rijk gevuld schooljaar voor een boeiend, actief, speels en leerzaam schoolleven met de nodige bagage om de reis na het basisonderwijs verder te kunnen zetten!